tmima entaxis

tmima entaxis

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Πασχαλινά Λαγουδάκια
 
Υλικά:
ένα μπουκάλι νερού
σοκολατάκια πασχαλινά αυγά/ πλαστικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά
θήκη για cupcakes
μαρκαδόρος
ματάκια για χειροτεχνίες
κόλλα
κοπίδι
2 αυτιά χαρτονένια

Παίρνουμε το πλαστικό μπουκαλι και ζωγραφίζουμε με το μαρκαδόρο τη φατσούλα του λαγού ( μύτη, μουστάκια, στόμα) και εν συνεχεία κολλάμε τα ματάκια για χειροτεχνίες. Γεμίζουμε το μπουκάλι με τα σοκολατένια ή τα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά . Κλείνουμε με το καπάκι του μπουκαλιού και τοποθετούμε όπως δείχνει και η εικόνα τη θήκη cupcake σαν καπέλο. Πιέζουμε ελαφρά τη θήκη στο κέντρο του καπακιού, την αφαιρούμε προσεκτικά από το μπουκάλι, κάνουμε με το κοπίδι μια σχισμή και από εκεί περνάμε τα χαρτοτένια αυτιά και τα κολλάμε στο κάτω μέρος με την κόλλα. Το ίδιο κάνουμε και με τη θήκη ούτως ώστε να στερεωθεί η κατασκευή.

 

Οι επιλογές για την εποχιακή διακόσμηση του Πάσχα, πέραν του γιορτινού τραπεζιού, ειδικά για όσους δεν επιθυμούν να ...κατακλύσουν το σπίτι με όσα διακοσμητικά αυγά και κουνελάκια κυκλοφορούν στην αγορά, είναι αρκετά περιορισμένες. Και επειδή η υπερβολή μόνο σε κιτς θα μετατρέψει τους χώρους σας, τίποτα παραπάνω δεν σας χρειάζεται από το καλάθι με τα βαμμένα αυγά σας, την πιατέλα με τα τσουρέκια ή τα κουλούρια, μερικά λουλούδια και κάποια μεγάλου μεγέθους διακοσμητικά με πασχαλινή ατμόσφαιρα.  

Τα πασχαλινά στεφάνια στην πόρτα ή σε όποιο άλλο σημείο του σπιτιού αλλά και του μπαλκονιού ή της αυλής, είναι ιδανική λύση για να "συμπυκνώσετε" την γιορτινή ατμόσφαιρα σε 1-2 μεγάλες συνθέσεις, αντί να σκορπίσετε παντού και από κάτι μικρότερο και επίσης πολύ πρακτική λύση και για τον στολισμό του γιορτινού τραπεζιού, αν προσαρμόσετε ανάλογα το μέγεθος μιας τέτοιας σύνθεσης.

Ο βασικός τρόπος κατασκευής του σκελετού, είναι ίδιος με τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς.
Τα αυγά -αν χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι είτε διακοσμητικά είτε βαμμένα - διακοσμημένα με όποιον τρόπο θέλετε αρκεί όμως πριν τα βάψετε θα τα έχετε αδειάσει από το εσωτερικό τους, ώστε και να μπορούν πανεύκολα να κολληθούν ή να κρεμαστούν πάνω στο στεφάνι. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τα αδειάσετε. 

Εκτός από την βάση του στεφανιού, φυσικά ή αποξηραμένα λουλούδια, αυγά, διακοσμητικό χόρτο, λινάτσα, κορδέλες, σκοινί κλπ ανάλογα με το πως θέλετε να διακοσμήσετε ένα τέτοιο στεφάνιθα χρειαστείτε ένα θερμοκολλητικό πιστόλι ή μια ισχυρή διαφανή κόλλα για να κολλήσετε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε πάνω στην βάση ή μεταξύ τους.

Πολύ όμορφη ιδέα και για πασχαλινά δώρα.


 


ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Διακοσμητικά ΑΝΤΙΚΕ αυγά με Decoupage

E


ξαιρετικά όμορφα διακοσμητικά αυγά για χρήση στις πασχαλινές σας διακοσμήσεις αλλά όχι μόνο.

Το τελικό αποτέλεσμα δίνει στην επιφάνειά τους μια ψευδαίσθηση αντικέ πορσελάνης και τα κάνει κατάλληλα για γενική διακοσμητική χρήση όλες τις εποχές. 


Θα χρειαστείτε
* Αδειασμένα κέλυφη αυγών
(δείτε παρακάτω στην ενότητα με το video πως θα τα αδειάσετε)
* Άσπρο ακρυλικό χρώμα
* Μαύρο χρώμα περιγράμματος
*Κόλλα χειροτεχνίας
* Χάρτινα διακοσμητικά μοτίβα (χαρτοπετσέτα, χαρτί κλπ) 

Προστατευτικό βερνίκι
  
 1. Αφού αδειάσετε τα αυγά, σχεδιάστε με το μολύβι κατά μήκος της επιφάνειάς τους και σε δύο σειρές, μια "μπορντούρα" από ένα οποιοδήποτε επαναλαμβανόμενο γεωμετρικό σχήμα.
Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερο αρκεί να βασίζεται σε καμπύλo σχήμα, κάτι σαν ένα "καμπυλωτό ζιγκ-ζαγκ" είναι αρκετό. Αν θέλετε κάτι πιο περίπλοκο μπορείτε να αντιγράψετε τέτοια σχέδια από οπουδήποτε στο internet, από stencils, να μεταφέρετε πάνω στο αυγό ένα απλό σχέδιο ενός κομματιού δαντέλας κλπ.

Τονίστε με το μολύβι - σημαδέψτε κάποια σημεία του σχεδίου σε ολόκληρο το μήκος του και πάνω στα σημάδια ανοίξτε τρύπες. Θα το κάνετε με ένα πολύ λεπτό τρυπάνι ή οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο σας εξυπηρετεί π.χ μια παραμάνα, χοντρή βελόνα κλπ. Απλά αν δεν χρησιμοποιήσετε τρυπάνι, θα χρειαστεί να επιμείνετε λίγο παραπάνω. 


 2. Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα σημείο που να σας επιτρέπει να δουλεύετε με άνεση π.χ μια αυγοθήκη, μια ταινία σελοτέιπ κλπ. και ζωγραφίστε με το μαύρο χρώμα περιγράμματος ακολουθώντας τις γραμμές του σχεδίου.
Η συσκευασία αυτών χρωμάτων (με την ειδική μύτη) σας επιτρέπει να ζωγραφίζετε εύκολα σαν με έναν  χοντρό μαρκαδόρο και το τελικό αποτέλεσμα έχει "ανάγλυφη" μορφή. 


3.Αφού στεγνώσει η μαύρη μπογιά, περάστε πάνω στο σχέδιο με το πινέλο το άσπρο χρώμα και πριν στεγνώσει εντελώς "σβήστε" το κατά τόπους με το χέρι σας, ένα πανάκι ή ένα ψιλό γυαλόχαρτο έτσι ώστε ανά σημεία να διακρίνεται αχνά το μαύρο κάτω από το λευκό.

Βάψτε με το άσπρο και την χωρίς σχέδιο επιφάνεια των αυγών, αφήστε να στεγνώσουν εντελώς τα χρώματα και κολλήστε από ένα χάρτινο μοτίβο σε κάθε πλευρά του αυγού. Αφού στεγνώσει και η κόλλα περνάτε 3-4 στρώσεις από το προστατευτικό βερνίκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι και σε σπρέυ.

50 Ιδέες – Κατασκευές για διακοσμητικά ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ αυγά


 
Ε

κτός από τα βαμμένα πασχαλινά αυγά, που μπορείτε να βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε διακοσμητικά αυγά για να τα χρησιμοποιήσετε σε κάθε είδους πασχαλινή σύνθεση και διακόσμηση, χωρίς να χρησιμοποιήσετε μπογιά
Ο απλούστερος τρόπος είναι αυτός του ντεκουπάζ, το να κολλήσετε δηλαδή χάρτινα μοτίβα από χαρτοπετσέτα, ρυζόχαρτο ή και κάθε είδους λεπτό χαρτί πάνω στα αυγά, καλύπτοντας κάποια σημεία ή και ολόκληρη την επιφάνειά τους. 
Ανάλογα με το σχέδιο και τις αποχρώσεις του χαρτιού, μπορείτε να δώσετε στα αυγά …άπειρες διαφορετικές εντελώς όψεις, ανάλογα με το γούστο σας και τι ταιριάζει στις συνθέσεις που θα τα χρησιμοποιήσετε. 
Σε αυτού του είδους τις κατασκευές που δεν θα …ζήσουν παρά λίγες μέρες, δεν χρειάζεται καν να περάσετε στο τέλος την επιφάνεια των αυγών με προστατευτικό βερνίκι, εκτός φυσικά κι αν θέλετε να δώσετε έντονη ματ ή γυαλιστερή υφή, απλώς κολλάτε το χάρτινο μοτίβο με κόλλα χειροτεχνίας και αφήνετε να στεγνώσει.  
Ο απλούστερος τρόπος για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του αυγού με χαρτοπετσέτα είναι να κόψετε το 1/4 να το κολλήσετε πάνω στο αυγό δημιουργώντας με το χαρτί ένα “πουγγί” και να κόψετε το κομμάτι χαρτιού που περισσεύει. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες ή χαρτιά με πασχαλινά μοτίβα αλλά και οποιοδήποτε άλλο, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο και η διαδικασία απλούστερη ακόμη και από το να βάψετε τα αυγά με μπογιά.  
Για να χρησιμοποιήσετε πιο χοντρά χαρτιά όπως από εφημερίδες, περιοδικά κλπ. κόψτε τα σε λουρίδες και σε μήκος που να καλύπτουν κάθετα την περίμετρο του αυγού και κολλήστε τες  με κόλλα την μια δίπλα στην άλλη, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά του.  
Εκτός από χαρτί, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια των αυγών με ύφασμα
Λινάτσα, δαντέλες ή ό,τι άλλο σας αρέσει, αλλά και σκοινί ή νήμα, μπορούν να κολληθούν με απλή κόλλα χειροτεχνίας και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά αυγά για κάθε τύπου πασχαλινή διακόσμηση. 

Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να συνδυάσετε τα υλικά, προσθέτοντας όποια διακοσμητικά στοιχεία θέλετε πάνω σε κανονικά αυγά ή και σε λίγο μεγαλύτερα φτηνά διακοσμητικά αυγά κάθε τύπου που θα βρείτε στην αγορά, η επιφάνειά τους στο τέλος  θα έχει πλήρως επικαλυφθεί και δεν θα διακρίνεται.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου