Πέμπτη 4 Μαΐου 2017





«Ο μικρός τουρίσταςΜια βαλίτσα ταξιδεύει»


Στις 25/4/17  πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο μικρός τουρίσταςΜια βαλίτσα ταξιδεύει». Το πρόγραμμα είχε παιγνιώδη και δημιουργικό χαρακτήρα και διαπραγματεύτηκε έννοιες όπως η ιστορία, το περιβάλλον, η γαστρονομία, η γεωγραφία, ο ακτιβισμός, η κοινωνία, η οικονομία, η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός, και η αγορά εργασίας, με στόχο την προστασία και την ανάδειξη της Ελλάδας.




















Τα παιδιά μοιράστηκαν ταξιδιωτικές εμπειρίες, συνειδητοποίησαν την αξία της φιλοξενίας, κεράστηκαν παραδοσιακό ελληνικό λουκούμι, εξερεύνησαν την Ελλάδα και τις ομορφιές της, ανακάλυψαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τέλος ανάδειξαν με προσωπικές δημιουργίες την τέχνη.

 

 

























Κατά το σχόλασμα τα παιδιά επικοινώνησαν τα οφέλη  του προγράμματος  με τους γονείς τους, φιλεύοντας τους παραδοσιακό λουκουμάκι. 





 


























Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων , βραβευμένο με το Βραβείο SILVER στο διαγωνισμό των «Τουριστικών ΒραβείωνTourism Awards 2016» και με δωρεάν κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή.



Eθελόντρια εκπαιδεύτρια δράσης Ελευθερία .Μ. Γκρίμπα


Τάξεις: Α1΄, Α2΄,Γ1΄,Γ2΄, Ε1, Ε2΄

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γεωργαντή Ελευθερία, Καροπούλου Μαρία, Νάστου Θεοδώρα,  Καλικαντής Παναγιώτης, Λουκοπούλου Αναστασία, Στασινού Λαμπρινή, Λιβάς Δημήτρης

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την υπέροχη παρουσίαση και "καλωσόρισμα" της δράσης μας στο blog του σχολείου σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή