Τρίτη 12 Απριλίου 2016



Με καλούπι ένα ...ΜΠΑΛΟΝΙ



Από τα μικρά ή μεγαλύτερα μπαλόνια, ανάλογα με τον τύπο της κατασκευής, χρειάζεστε μόνο το σχήμα τους.
Αφού  τα φουσκώσετε θα περάσετε με πινέλο την επιφάνειά τους με ελαφρά αραιωμένη ατλακόλ ή οποιαδήποτε κόλλα χειροτεχνίας που όταν στεγνώνει γίνεται διάφανη και θα κολλήσετε κάθε είδους ύφασμα, χαρτί, αποξηραμένα φύλλα, κουμπιά, κομφετί, χάντρες, διακοσμητικό χόρτοχαρτοπολτό.

Ανάλογα με το είδος του υλικού λίγη ή περισσότερη ποσότητα κόλλας θα περάσετε και πάνω στην επιφάνειά του, αφού το σταθεροποιήσετε πάνω στο μπαλόνι και αφού η κόλλα στεγνώσει εντελώς και η οποιαδήποτε κατασκευή στερεοποιηθεί μπορείτε και να βάψετε με μπογιά υγρή ή σε σπρέϋ σε ότι απόχρωση θέλετε.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα διακοσμητικά αντικείμενα με σκοινί-σπάγγο που μπορείτε να φτιάξετε με αυτόν τον τρόπο απλώς τυλίγοντας το γύρω από το μπαλόνι και κολλώντας με κόλλα τμηματικά.

Μετά την ολοκλήρωση των κατασκευών με μια καρφίτσα σπάστε το μπαλόνι κι αν χρειάζεται απλώς ξεκολλήστε προσεκτικά κάποια κομμάτια που πιθανόν θα έχουν μείνει πάνω το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε. 

Ανάλογα με το αν έχετε καλύψει ολόκληρη ή μέρος της επιφάνειας του μπαλονιού και σε σχέση και με το σχήμα και το μέγεθός του, θα προκύψουν μικρά ή μεγαλύτερα φωτιστικά από δαντέλα, ύφασμα, χαρτί ή σκοινί, διακοσμητικά μπωλ/πιάτα/πιατέλες, φρουτιέρες κλπ.

Eκτός από διακοσμητικά αντικείμενα, χρησιμοποιώντας ως καλούπι μικρά μπαλόνια που απλώς θα χρειαστεί να πλύνετε πριν, θα φτιάξετε εξαιρετικά ευφάνταστα μπωλ/ποτηράκια σερβιρίσματος από σοκολάτα και γενικά ...καλλιτεχνικές δημιουργίες ζαχαροπλαστικής, σοκολατένια αυγά, κλπ.





























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου