Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Φυτεύουμε αρωματικά φυτά και βότανα σε γλαστράκια για να τα χαρίσουμε στους συμμαθητές μας όταν επιστρέψουμε στο σχολείο.



Φυτεύουμε αρωματικά φυτά και βότανα σε γλαστράκια για να τα χαρίσουμε στους συμμαθητές μας όταν επιστρέψουμε στο σχολείο.

Φτιάχνουμε δώρα αγάπης για τους φίλους μας για να τους τα προσφέρουμε όταν επιστρέψουμε στο σχολείο. Είναι σημαντικό αυτές τις μέρες που μένουμε κλεισμένοι στο σπίτι να οργανώνουμε την καθημερινότητά μας με δράσεις που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι και δημιουργικοί. Είναι γνωστό ότι τα φυτά μας κάνουν πιο χαρούμενους.  Φροντίζοντας και μεγαλώνοντας φυτά για να τα προσφέρουμε και βλέποντάς τα να μεγαλώνουν, γινόμαστε χαρούμενοι ενώ συγχρόνως δημιουργούμε καλή “ενέργεια” στο σπίτι μας.


 Τα αρωματικά φυτά και βότανα χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και μπορούν εύκολα να φυτευθούν σε γλαστράκι ώστε μεγαλώνοντας να δημιουργήσουμε ένα όμορφο δώρο για τον/τη φίλο/η μας. Κάθε μέρα θα του χαρίζουμε αγάπη, κάνοντάς του φιλοφρονήσεις και ενθαρρυντικά σχόλια για να ευδοκιμήσει γρήγορα και να γίνει ένα όμορφο φυτό.

Επίσης, εάν φυτέψουμε λεβάντα μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφα δωράκια για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.  Αποξηραίνουμε μερικά φύλλα και τα τοποθετούμε σε τούλι (από μπομπονιέρες) ή σε μικρό υφασμάτινο πουγκί ώστε να χρησιμοποιηθούν σε ντουλάπες και συρτάρια για την προστασία των ρούχων από το σκώρο και τον αρωματισμό του χώρου.

Λόγω της αναστολής λειτουργίας των ανθοπωλείων και των φυτωρίων από τα μέτρα για τον covid19, μπορούμε να προμηθευτούμε σπόρους σε φακελάκια ή μικρά φυτά από τα super market ή από ηλεκτρονικά καταστήματα με φυτά (φυτώρια) .

 

Ταυτότητα φυτού


Το δώρο μας θα έχει άλλη συναισθηματική αξία για τον/τη φίλο/η μας εάν του/της δώσουμε μαζί και την «ταυτότητά» του ώστε να ξέρει πώς να το περιποιηθεί και να συνεχίζει να ευδοκιμεί στις νέες συνθήκες. Γνωστοποιούμε στον/η φίλο/η μας, τις συνήθειες του φυτού, δηλαδή εάν του αρέσει η σκιά ή ο ήλιος, εάν θέλει συχνό ή σπάνιο πότισμα και το κυριότερο πώς το έχουμε ονομάσει. Θα μπορούσαμε να έχουμε φωτογραφήσει τα στάδια ανάπτυξης του φυτού μας, είτε κρατώντας αναμνηστικές φωτογραφίες από το φυτό μας που το μεγαλώσαμε με τόση αγάπη είτε προσφέροντας στον/η φίλο/η μας και ένα κολάζ φωτογραφιών.

 Αναμνηστικά δωράκια για παιδικό πάρτυ! | Frezyland

Συνοδεύουμε το δώρο μας με μια χειροποίητη κάρτα
Εκφράζουμε με όποιον τρόπο επιθυμούμε (γράφοντας, ζωγραφίζοντας, φτιάχνοντας κολάζ κλπ.) τις σκέψεις μας για τις ημέρες που δεν καταφέραμε να είμαστε μαζί, τα συναισθήματα που νιώσαμε, την έντονη επιθυμία μας να ξαναβρεθούμε με τους φίλους μας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε να μοιραστούμε με τον/τη φίλο/η μας που θα χαρίσουμε το δώρο μας.

 

Οι μέρες θέλουν χαρά και κάθε δώρο είναι καλοδεχούμενο!
Οι δημιουργίες σας δεν είναι μόνο δώρα για τους άλλους!
Είναι και δώρα και για τον εαυτό σας αφού η δημιουργική αυτή δράση θα σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα!
Ας γεμίσετε την καθημερινότητά σας με μυρωδιές, χρώματα και αισιόδοξα μηνύματα! Το ίδιο θα κάνω και εγώ!
Εάν θέλετε, φωτογραφίστε τα γλαστράκια σας με τα ξεχωριστά μηνύματά σας και στείλτε τα στο e mail: elniarchou@gmail.com.
Θα είναι το δικό σας δώρο σ εμένα!!!



Περισσότερες πληροφορίες : http://perivalontika.blogspot.com/

  
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ
                                    
Νιάρχου Ελένη
                                               Υπεύθυνη Π.Ε. Α/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου