Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτάκια για το δικό σας χριστουγεννιάτικο χωριό!

Τα Χριστούγεννα είναι πια πολύ κοντά κι εμείς ανυπομονούμε να σας δείξουμε όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.
Τα σπιτάκια που βλέπετε στην φωτογραφία εκτός από όμορφα έχουν και πολύ χαμηλό κόστος!
Υφάσματα που μας αρέσουν και που περισσεύουν και χαρτοκιβώτια από το super market είναι τα βασικά υλικά για την κατασκευή τους!
Υλικά
  • χαρτόνι
  • θερμοκόλλα
  • ύφασμα
  • ψαλίδι
χειροτεχνιες χριστουγεννιατικα σπιτακια
Το πατρόν θα το βρείτε στο thecartbeforethehorse.blogspot αν και είναι πολύ εύκολο να το σχεδιάσετε και μόνοι σας κοιτώντας απλά τις παρακάτω φωτογραφίες.

Πώς θα φτιάξετε τις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνιες

Κόψτε τα χαρτόνια σας όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Με λίγη κόλλα κολλήστε τα χαρτόνια στα υφάσματα. Στο συγκεκριμένη κατασκευή χρησιμοποιήθηκε το ίδιο ύφασμα για την πρόσοψη, την πίσω όψη αλλά και τα πλαϊνά του σπιτιού. Διαφορετικό ύφασμα χρησιμοποιήθηκε για τη στέγη και  για την πόρτα. Κόψτε τα υφάσματα όπως στην φωτογραφία (προσέξτε πως κόβεται το ύφασμα στις γωνίες κάθε χαρτονιού)
χειροτεχνιες χριστουγεννιατικα σπιτακια 2
Ξεκινήστε από την πρόσοψη. Κολλήστε το ύφασμα που περισσεύει στην πίσω πλευρά του χαρτονιού. Κόψτε το ύφασμα στα παράθυρα κάνοντας ένα Χ με το ψαλίδι σας. Κολλήστε τα κομματάκια του υφάσματος στην πίσω πλευρά του χαρτονιού.
χειροτεχνιες χριστουγεννιατικα σπιτακια 3
Κολλήστε όλα τα υφάσματα στα χαρτόνια σας. Καλύψτε τα παράθυρα με διαφορετικό ύφασμα από αυτό της πρόσοψης.
χειροτεχνιες χριστουγεννιατικα σπιτακια 4
Κολλήστε την πίσω όψη του σπιτιού με τα πλαινά χρησιμοποιώντας μια δυνατή κόλλα (θερμοκόλλα κατά προτίμηση).  Έπειτα, κολλήστε με τον ίδιο τρόπο την πρόσοψη του σπιτού. Κολλήστε τα δύο κομμάτια της στέγης μεταξύ τους και μετά κολλήστε την στο σπίτι.
χειροτεχνιες χριστουγεννιατικα σπιτακια 5
Φτιάξτε παραπάνω από ένα σπιτάκι για να φτιάξετε ένα μικρό χαρούμενο χριστουγεννιάτικο χωριό!
χειροτεχνιες χριστουγεννιατικα σπιτακια 6Tip
Εάν κόψετε τα χαρτόνια χωρίς πατρόν, προσέξτε:
  • Η στέγη γίνεται από δύο ορθογώνια χαρτόνια. Για τις διαστάσεις του κάθε ορθογωνίου, ισχύει: Το πλάτος πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος της πρόσοψης. Το ύψος του ορθογωνίου θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος του πλαϊνού κομματιού του σπιτιού.
  • Για τους πλαϊνούς τοίχους του σπιτιού ισχύει: το ύψος πρέπει να είναι ίσο με το ύψος που έχει η πρόσοψη (το ορθογώνιο κομμάτι αυτής)
Σχεδιάστε πρώτα σε χαρτί, κόψτε, ενώστε τα κομμάτια και δε θα δυσκολευτείτε καθόλου!
Εάν σας άρεσε το άρθρο, δείτε ακόμη πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτάκια-κουτιά για τα γλυκά σας. Θα βρείτε οδηγίες και δωρέαν πατρόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου