Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση "Το '21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες playmobil"

Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση

Αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα, οι εκπαιδευτικοί  με τους μαθητές έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ψηφιακά στην έκθεση   "Το '21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες playmobil", η οποία φιλοξενείται στη Σπάρτη, στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ρεθύμνου, Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα αναφέρει:

«Εορτάζοντας φέτος τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση  του 1821 και ενστερνιζόμενοι τη δυσκολία διοργάνωσης εορταστικών εκδηλώσεων λόγω του κορωνοϊού,   θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το   Εθνικό Ιστορικό  Μουσείο και το  Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς για τα εξής θέματα:

α)Το τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου ζήτησε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο την παραχώρηση της φιλοξενίας της έκθεσης «Το 21’ αλλιώς : Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL»  στον ολοκαίνουριο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή η έκθεση φιλοξενείται στη Σπάρτη και έπειτα θα ταξιδέψει  σε άλλες δύο πόλεις, που έχει προηγηθεί το αίτημά τους. Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα είμαστε οι επόμενοι.

Στόχος μας είναι να την φιλοξενήσουμε και εμείς και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να επισκεφτούν την τόσο πρωτότυπη έκθεση, που στόχο έχει την προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν στην Επανάσταση του 1821.

β) Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την εικονική περιήγηση της έκθεσης (μεταφερόμενοι στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη, όπου φιλοξενείται τώρα η έκθεση)  μέσω συγκεκριμένου συνδέσμου- link που θα δοθεί πρακάτω.  

Αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα, οι εκπαιδευτικοί  με τους μαθητές έχουν τη δυνατότητα  να περιηγηθούν ψηφιακά στην έκθεση  και να αντλήσουν πληροφορίες  για σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης όπως  είναι ο Όρκος των Φιλικών, η Άλωση της Τριπολιτσάς, η Έξοδος του Μεσολογγίου, να γνωρίσουν τους  πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από τις πολύχρωμες φιγούρες Playmobil. ικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες PLAYMOBIL “συνθέτουν” πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

 

Οι σύνδεσμοι (links) για την εικονική περιήγηση της έκθεσης «Το 21’ αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL είναι οι εξής:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου