Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

5 ταινίες μικρού μήκους θα σε βάλουν στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα

Αυτές οι 5 ταινίες μικρού μήκους, θα σε κάνουν να γελάσεις. Να κλάψεις! Να σκεφτείς. Ή απλά να εκτιμήσεις ότι καλό και όμορφο υπάρχει σε αυτήν την γιορτινή περίοδο. Τη δύναμη της φαντασίας, της παράδοσης, το δώρο της αγάπης στον συνάνθρωπο.


1 Ο Χιονάνθρωπος – Dianne Jackson, 1982

Ο Χιονάνθρωπος είναι μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Raymond Briggs. Με πρωταγωνιστή ένα μικρό αγόρι που γίνεται φίλος με έναν χιονάνθρωπο. Ξεκινούν μια άγρια περιπέτεια που διδάσκει στο αγόρι να αγκαλιάσει και να ζήσει την ομορφιά της στιγμής. Η ταινία προτάθηκε για Academy Award για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους και κέρδισε ένα τηλεοπτικό βραβείο BAFTA.

 


2. The Supporting Act – Elliot Dear, 2017

Δεν μπορώ να σου μεταφράσω τον τίτλο γιατί θα χάσει. Η ιστορία ακολουθεί ένα νεαρό κορίτσι που εξασκείται στη χορογραφία που της έχει ανατεθεί για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου της. Προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του πατέρα της, αλλά εκείνος ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δουλειά του παρά για το χορό της. Ή τουλάχιστον… έτσι φαίνεται!

 


 

3. Όλοι μαζί – Wes Anderson, 2016

Αυτή η ταινία μικρού μήκους εξελίσσεται πάνω σε ένα τρένο. Ακολουθεί έναν εισπράκτορα που πρέπει να ενημερώσει τους επιβάτες του ότι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και μηχανικών δυσκολιών, το τρένο θα καθυστερήσει και όλοι οι επιβάτες θα χάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δε θα προλάβουν να τις περάσουν σπίτι τους. Τι θα κάνει για να το ανατρέψει και να μη χαθούν τα Χριστούγεννα; Αυτό είναι έκπληξη!

 


4. Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη; – Passion Pictures, 2018

Mια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της πίστης στον εαυτό μας και της καλοσύνη των άλλων. Και ανεξάρτητα από το πόσο ανυπέρβλητο μπορεί να φαίνεται ένα εμπόδιο: η αγάπη θα βρει τον δρόμο της.

Ένας μικρός σκαντζόχοιρος είναι καινούργιος στο σχολείο. Τα αγκάθια του, ως φυσικό χαρακτηριστικό του, τον εμποδίζουν να ταιριάξει με τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Στεναχωριέται γι αυτό και το καταλαβαίνει και ο μοναδικός του φίλος. Ένας μικρός σκίουρος. Τι θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει αυτό; Και ποιος θα μπορούσε να το αλλάξει;

 


5. Το δώρο – Jacob Frey – Markus Kranzler, 2014

Ένα 12χρονο αγόρι μοιάζει βυθισμένο στα βιντεοπαιχνίδια του. Δε φαίνεται να δίνει σημασία στη μητέρα του και στο «δώρο» που του έφερε. Δεν του δίνει σημασία. Μάλιστα μοιάζει να τον ενοχλεί κιόλας. Το «δώρο» όμως έχει βαλθεί να τον κερδίσει. Μερικές φορές τα «δώρα» είναι ακριβώς μπροστά μας. Και μπορεί να χρειαστεί να ψάξουμε μέσα μας για να είναι ορατά σε εμάς.



Είναι η μοναδική ταινία μικρού μήκους που δεν έχει φόντο τα Χριστούγεννα, αλλά έχει μέσα της το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η ταινία έχει κερδίσει 77 βραβεία σε φεστιβάλ κινηματογράφου και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Fun Fact: Αποτέλεσμα αυτής της ταινίας μικρού μήκους για τους δημιουργούς της, ήταν να κερδίσουν μια θέση εργασίας δουλειά στην Pixar και στην Walt Disney Animation Studios.

 6.Το ποντικάκι που ήθελε να πιάσει ένα αστεράκι


  



 

 

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας ποντικούλης που το λέγανε Τρωκτικούλη. Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τα αγγίξει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου