Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

 

Χριστουγεννιάτικο Επιτραπέζιο Παιχνίδι Επεξεργασίας Βιβλίων - Ιστοριών

Πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων και πιθανότατα να σκέφτεστε τι αναμνηστικό δωράκι θα κάνετε στους μαθητές σας. Επίσης, ενδεχομένως να έχετε προτείνει στα παιδιά να διαβάσουν κάποιο βιβλίο της επιλογής τους μέσα στις γιορτές και να το παρουσιάσουν στην τάξη, μετά το πέρας των διακοπών. Παρακάτω σας έχω διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

 

 

 Πρόκειται για ένα ταμπλό, το οποίο έχει χριστουγεννιάτικο θέμα και περιλαμβάνει ερωτήσεις επεξεργασίας βιβλίων ή γενικά ιστοριών. Πρόκειται για μια ευχάριστη μετά - αναγνωστική δραστηριότητα, η οποία συνδυάζει την ανάγνωση με τη διασκέδαση. Οι παίκτες τοποθετούν τα πιόνια τους στην ΑΡΧΗ και στοχεύουν να φτάσουν πρώτοι στο ΤΕΛΟΣ, περνώντας από χριστουγεννιάτικες μπάλες. Άλλες από αυτές απευθύνουν στον παίκτη ερώτηση κατανόησης και άλλες περιέχουν εντολές που πρέπει να εκτελεστούν.

 


Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού. Είναι ένας όμορφος τρόπος το παιδί να επικοινωνήσει για το βιβλίο του και να παίξει με τους συμμαθητές ή ακόμα καλύτερα και με τους γονείς του στο σπίτι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου