Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Katie m. Berggren, η ζωγράφος της μητρότητας

Katie m. Berggren, η ζωγράφος της μητρότητας



 H Katie m. Berggren, η μικρότερη από τα 4 παιδιά της οικογένειάς της, μεγαλώνοντας αφιέρωνε το χρόνο 
και τον χώρο της στο γράψιμο, στη ζωγραφική και στο να παρακολουθεί τους ανθρώπους.

Διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη ζωγράφος σήμερα, η ενασχόληση της με την τέχνη ξεκίνησε στο Λύκειο, όπου άρχισε να κάνει πορτρέτα με μολύβι. Η γραφιστική και η εικονογράφηση την οδήγησαν στο Πανεπιστήμιο της Central Washington όπου απέκτησε το Bachelor της στις Καλές Τέχνες.

 Μετά από μια σύντομη καριέρα στη γραφιστική, η Katie επικεντρώθηκε στη ζωγραφική, με την υπόσχεση να ζωγραφίζει κάθε μέρα. 



Σήμερα η Katie λατρεύει να απαθανατίζει το μεγαλείο της σχέσης των γονιών με τα παιδιά, ζωγραφίζει τις ιδιαίτερες στιγμές που 
πλημμυρίζουν την καρδιά μας, δημιουργεί αληθινούς πίνακες με ιδιαίτερο ύφος και συναίσθημα που επιτρέπουν στις μητέρες να απολαύσουν τη ζωντάνια αυτών των αναμνήσεων.

 Οι πίνακές της είναι απλά εξαιρετικοί, ξεχειλίζουν συναίσθημα και αγάπη.  
Η ίδια δηλώνει πως το να ζωγραφίζει τη μητρότητα είναι ο σκοπός της σ’ αυτή τη γη.
Οι μέρες της Katie κυλούν με τα δυο μικρά αγοράκια της στο πλευρό της, να τρέχουν πέρα-δώθε. Κάθε μέρα προσπαθεί να ισορροπήσει τη μητρότητα με την πειθαρχεία της ζωγραφικής. Τα πορτρέτα που δημιουργεί από ακρυλικά αντανακλούν τις ιδιαίτερες στιγμές της μητρότητας μέσα από λεπτές συνθέσεις γεμάτες φαντασία και απαλούς τόνους.

Μπορείτε να τα δείτε όλα στο http://kmberggren.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου